Inhoud project

Iedereen die behoefte heeft om zijn of haar levensverhaal, gebeurtenis of gedicht met ons te delen en met muziek te laten bewerken is van harte welkom. Men kan dan het contactformulier invullen.

Hoe werken wij…

Levensverhaal

Het verhaal wordt origineel verteld zoals geschreven zonder aanpassingen.

Het levensverhaal wordt ingesproken door iemand van het team of door de deelnemer zelf, dat kan de deelnemer zelf bepalen.

Muziek zal op de achtergrond gecomponeerd worden in een stijgende lijn naar positiviteit met De Boodschap dat het leven een leerdoel is met vallen en opstaan. Het is belangrijk om positief te blijven en verder te gaan in het leven wat de muziek extra benadrukt. Wees trots op jezelf waar je nu staat en neem je ervaringen mee naar het positieve.

Dieptepunten uit het levensverhaal

Dieptepunten worden uit het levensverhaal gefilterd en in gedichtvorm herschreven zonder feiten buiten te sluiten. De gecomponeerde muziek zal de pijn voelbaar maken door de toonzetting. Kortom, op deze manier doet men niks tekort aan het element. Het element wordt herschreven en ingesproken door iemand van het team of ingesproken door de deelnemer zelf.

Het is belangrijk om stil te staan bij elk pijnpunt. Het is goed om de pijn of het verdriet te ervaren. Het element zal anders klinken in het levensverhaal. De stijgende lijn in het levensverhaal komt hier niet aan de orde. Het pijnpunt blijft bij de kern zoals het is of zoals het was.

Ondersteuning/nazorg

Het is logisch dat er emoties vrijkomen en eventueel vragen gesteld kunnen worden door de betrokkenen . Wanneer dat zo is kan men met vragen bij ons terecht die we zo zorgvuldig mogelijk proberen te beantwoorden o.a. met tips hoe men met bepaalde emoties om kan gaan, het verwerken van, het loslaten en het accepteren.

We zijn geen professionele hulpverleners maar we kunnen wel doorverwijzen naar professionele instanties wanneer daar behoefte aan is.

Vreugdemomenten en Hoop uit het levensverhaal

Vreugde momenten of momenten van hoop worden uit het levensverhaal gefilterd en in gedichtvorm herschreven. De gecomponeerde muziek zal het een extra mooie dimensie geven. Ook hier heeft de deelnemer de keus het zelf in te spreken. Het is heel belangrijk om stil te staan bij vreugdemomenten of momenten van hoop. Het geeft vertrouwen, kracht en positieve energie.

Gebeurtenissen

Een gebeurtenis met een bepaalde emotie.

o.a. de 5 B’s:  blij, boos, bedroefd, beschaamd en bang.

Het kan van alles zijn.

Iemand die je bent verloren die je erg dierbaar is, een relatie die is stukgelopen, je baan kwijt of een mooi moment waar je blij van word etc.

Ook hier heeft de deelnemer de keus zijn of haar verhaal zelf in te spreken.

Gedichten

Gedichten kan men ook opsturen en worden ook bewerkt met muziek!

Ook hier heeft men de keus het zelf in te spreken.

Elke deelnemer krijgt een cd of een usb stick met zijn eigen levensverhaal en uitgefilterde elementen. Het helpt vaak om terug te kijken en te beseffen wat je tot nu toe hebt bereikt.

Als men de stap te groot vindt om zijn of haar levensverhaal persoonlijk te bespreken kan men anoniem blijven door het contactformulier in te vullen of het per e-mail te verzenden naar:

info@schoonheidvaneigenwaarde.nl

schoonheidvaneigenwaarde@gmail.com

Met goedkeuring van alle betrokkenen zijn alle levensverhalen, gebeurtenissen en gedichten terug te horen op onze website. Want mensen die dit project nog een stap te groot vinden maar zoekende en verdrietig zijn, kunnen op de website toch veel herkenning en troost vinden.

Wij geven ook workshops!

Schoonheid van Eigenwaarde heeft een opnamestudio in Westervoort en in Assen

www.schoonheidvaneigenwaarde.nl